domingo, 22 de enero de 2012

Cau l'organització criminal responsable de més de 40 robatoris a avis

Els mossos d’Esquadra han detingut 11 colombians, d’entre 15 i 55 anys, com a presumptes autors d’una quarantena de robatoris a avis a la sortida dels bancs. El grup aprofitava els dies de cobrament de pensions o pagues extres. L’organització criminal es dividia en dos grups entre cinc i set persones, les quals actuaven en zones independents de manera coordinada repartint-se les funcions. Els diners eren enviats al seu país d’origen.

L’objectiu d’aquest grup eren els avis entre 70 i 90 anys o amb minusvalidesa física. Les víctimes primer eren distretes mentre que els delinqüents aprofitaven l’engany per cometre el robatori, utilitzant la violència si era necessària. Actuaven en les localitats de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Barcelona, Ripollet, Sant Just Desvern, Martorell, Vilanova i la Geltrú, Calella, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, Premià de Mar. Esplugues i Terrassa.


La policia catalana va iniciar la investigació després de detectar un augment significatiu d’aquest tipus de robatoris. El dispositiu policial va constar amb més de 70 efectius i diversos registres a Barcelona i Santa Coloma de Gramenet. Com a conseqüència de l’investigació, tres menors van quedar a disposició de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) i cinc d’ells han ingressat a presó mentre que la resta ha quedat en llibertat amb càrrecs.


No hay comentarios:

Publicar un comentario